El sector de la discapacitat reclama el 50% del SMI per a tots els treballadors amb discapacitat dels CET

Barcelona, 12 de juliol de 2018.- El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), del qual formem part, ha demanat aquesta tarda al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, el compliment de la moció 131/XI aprovada l’any passat al Parlament de Catalunya a instància del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC ). Com recordareu, la moció instava al Govern a garantir el 50 per cent del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a tots els treballadors amb discapacitat dels Centres Especials de Treball de Catalunya, i el 75 per cent de l’SMI per al col·lectiu amb especials dificultats, entre altres qüestions. La petició ha tingut lloc en una reunió per abordar les prioritats de les persones amb discapacitat i les seves famílies i en la qual també ha participat el president de la nostra federació, Josep Roset.

En aquesta mateixa línia, s’ha demanat que es doti amb més recursos els programes que afavoreixen la inserció a l’empresa ordinària i que es garanteixi la continuïtat d’aquests serveis d’inserció.

Reglament de la Llei d’Accessibilitat

En la mateixa trobada s’ha demanat l’aprovació immediata del Reglament que ha de desplegar la Llei d’Accessibilitat de 2014, que s’hauria d’haver aprovar com a molt tard dos anys després, és a dir, l’octubre de 2016. A  data d’avui encara no se sap quan s’aprovarà, tot i ser clau per avançar cap a una societat més inclusiva, ja que per primera vegada havia de contemplar mesures d’accessibilitat a la comunicació i cognitives. En el transcurs de la reunió, el comitè ha traslladat al comitè altres reivindicacions relacionades amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat, el Consell Català de la Discapacitat (CODISCAT) i la regulació del concert social i ocupacional, entre d’altres.

Podeu llegir la nota de premsa del COCARMI sobre la reunió en aquest ENLLAÇ

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s