El COCARMI ofereix al Parlament la seva col·laboració per construir polítiques socials més inclusives

Els membres del COCARMI, amb el president del Parlament, Roger Torrent
Els membres del COCARMI, amb el president del Parlament, Roger Torrent

Barcelona, 15 de juny de 2018.- Una delegació del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), encapçalada pel seu president, Antonio Guillén, i amb participació del nostre president, Josep Roset, va oferir divendres la col·laboració de l’entitat al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, perquè les polítiques socials que es posin en marxa a Catalunya siguin més inclusives.

El primer pas hauria de ser, tal com ha demanat en altres ocasions, la creació d’una comissió parlamentària de la discapacitat, seguint l’exemple d’altres parlaments autonòmics com els de Cantabria, Castilla-León i Castilla-La Mancha. La comissió abordaria de manera transversal tots els assumptes que afectin les persones amb discapacitat i les seves famílies i, així, col·locaria la discapacitat al centre de l’agenda política, deixant enrere el lloc marginal que ha ocupat tradicionalment.

Des del punt de vista legislatiu, el COCARMI ha plantejat a Torrent la necessitat d’adaptar tota la normativa a la Convenció dels Drets de les persones amb Discapacitat (CDPD), una assignatura encara pendent deu anys després de ser ratificada per l’Estat Espanyol.

Alhora, els representants del COCARMI van reclamat mesures d’accessibilitat a les institucions que facilitin la participació de les persones amb discapacitat en la vida política, començant pel dret a vot i continuant amb la subtitulació i interpretació en llengua de signes d’actes, plens i comissions al Parlament, així com l’edició de materials en format de lectura fàcil. trobareu més informació de la trobada  clicant en aquest ENLLAÇ

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s