La fira Discapacitat i Ocupació tanca portes amb 3.000 visitants i llargues cues a tots els estands

Organitzada per FECETC i Disjob, ha tingut el suport de l’ajuntament de Barcelona

15 de març de 2018.- La sisena edició de la fira Discapacitat i Ocupació va tancar ahir les seves portes amb un balanç d’uns 3.000 visitants, persones amb discapacitat sense feina però amb ganes de treballar i que anaven carregades amb còpies del seu currículum per deixar-lo a la trentena d’empreses que els dies 13 i 14 (fins al migdia) van ocupar la sala Comillas del Museu Marítim de Barcelona. La major part dels visitants eren catalans, però també n’hi havia de ciutats com Cadis, Múrcia i Saragossa, ja que és l’única fira d’Espanya que posa en contacte directe empreses amb persones amb discapacitat que busquen un lloc de treball.

La fira, organitzada per la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya i la plataforma Disjob, va comptar amb el suport de l’ajuntament de Barcelona. Arran de l’èxit del certamen, el consistori, a través del Comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Consum, Álvaro Porro, ha manifestat el seu compromís de col·laborar activament amb l’organització de la propera edició.

Al llarg d’aquest dia i mig tots els estands van tenir cues de persones que volien conèixer les vacants més habituals, deixar el seu currículum i rebre informació. En alguns casos anaven en grups procedents d’entitats de la discapacitat, serveis locals d’ocupació municipals o famílies amb algun membres amb discapacitat. Quant a les empreses participants es van poder veure marques com Apple, que oferia ocupació a les seves botigues del passeig de Gràcia i del centre comercial La Maquinista, i grups com Nestlé, Makro, ATYSA, Norauto, les fundacions Randstad i Universia, Agbar o Page Grup, entre d’altres. També hi era present el programa Incorpora de l’Obra Social “La Caixa”, que treballa en la inserció de col·lectius en risc d’exclusió social, i diversos Centres Especials de Treball (CET) de FECETC com CanCet, Selid, Miton, Grupo LD, FEMCet i Metropolis Grupo.

Aquestes empreses, que no s’esperaven aquest volum de visitants i cues gairebé fins al tancament,  s’han compromès a retribuir a les persones contractades que seleccionin a la fira, amb un salari en cap cas inferior a 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials. D’altra banda, representants d’un centenar d’empreses s’hi van acostar i es van interessar per la dinàmica i funcionament de la fira.

Per la seva banda, les persones que anaven a buscar feina van expressar la seva confiança d’aconseguir el seu objectiu de trobar feina o, si més no, comptar amb un llistat d’empreses i serveis als quals adreçar-se posteriorment amb calma. En qualsevol cas, i segons el president de FECETC, Josep Roset, la fira ha estat una demostració “que les persones amb discapacitat volen treballar i que han de poder treballar, com qualsevol altra persona”, per la qual cosa s’ha d’incidir des de tots els fronts possibles, públics i privats, “per reduir la taxa d’atur de les persones amb discapacitat” i “perquè es compleixi la reserva legal del 2 per cent de llocs de treball a totes les empreses amb més de 50 treballadors”.

Una prova que tenen ganes de treballar és que els assistents van deixar petit l’auditori (molts van haver de seure als passadissos o quedar-se fora) per participar als diversos tallers  formatius, de caràcter molt pràctic, en els quals van poder conèixer i practicar, gràcies als experts de Barcelona Activa,  la tècnica de l’Elevator Pitch, millorar el seu currículum o superar amb èxit una entrevista de feina. En tots els casos, els dubtes i preguntes van ser nombrosos. Les sessions formatives van incloure així mateix taules rodones en què es van explicar casos d’èxit d’emprenedoria de persones amb discapacitat, com Batec Mobility i Ilusión+, i experiències d’empreses que han apostat per la inserció laboral de  persones amb discapacitat, com Transports Metropolitans de Barcelona, Siemens, Specialisterne, o Arcasa Apetito.

D’altra banda, Avi Mashiah, formador i expert en eines de coaching i lideratge, va parlar de la importància del coratge per fer front a les pors i les incerteses que se’ns presenten al llarg de la vida. En la clausura, el fins fa pocs dies president de FECETC, Julio Martínez, va dir que ja s’està pensant en l’edició de l’any que ve, en què es confia, com a mínim, a doblar el nombre d’empreses participants. Va aprofitar l’ocasió per convidar les empreses a sumar-s’hi i, sobretot, a comprometre’s amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat, que pateixen una taxa d’atur molt superior a la de les persones sense discapacitat.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s