FECETC i l’Ajuntament de Barcelona sumem esforços per fomentar l’ocupació de les persones amb discapacitat

L’impuls de la fira DisCapacitat i Ocupació és un dels eixos del conveni signat entre ambdues institucions

4 de gener de 2018.- La FECETC i l’ajuntament de Barcelona vam signar a mitjans de desembre el conveni de col·laboració per posar en marxa el projecte Capacitats i talent per a les empreses. El projecte té com a objectiu crear un marc d’innovació social, d’intercanvi d’informació, recerca, reflexió i debat d’experts i líders, procedents de les diferents famílies de l’economia social i la universitat que aportin coneixements, experiències de bones pràctiques, generació d’oportunitats d’ocupació per a les persones amb discapacitat.

El projecte inclou diverses accions, una de les quals consisteix a potenciar el treball en xarxa i la cooperació per mitjà de la  Fira disCapacitat i Ocupació, que se celebrarà els dies 13 i 14 de març a les Drassanes de Barcelona i que FECETC co-organitza juntament amb el portal Disjob.

L’objectiu d’aquesta fira és impulsar i facilitar un espai de networking directe entre empreses i persones amb discapacitat que busquen feina i s’organitzaran tallers per fomentar i potenciar el desenvolupament personal, l’èxit en les entrevistes laborals, el coaching, la realització d’un currículum eficaç, la recerca d’empreses, etcètera. Però el que més es fomentarà és la concertació d’entrevistes personals de treball.

D’altra banda, les empreses participants es comprometen a retribuir a les persones contractades que hagin estat seleccionades a la fira, amb un salari en cap cas inferior a 1.088,56 euros bruts mensuals, per a jornades a temps complet, o la part proporcional en el cas de jornades parcials. Aquest compromís s’emmarca dins l’aposta del consistori perquè s’avanci en la contractació social de qualitat.

D’aquesta manera es persegueix la millora de les estratègies que fomentin la igualtat d’oportunitats, la participació activa i l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat, a través d’accions d’aproximació i col·laboració amb empreses ordinàries. Aquesta aproximació es fa a per mitjà del Servei d’Intermediació Laboral (SIL) de la FECETC, ja que és una tasca complexa i especialitzada que requereix una acció conjunta per normalitzar l’accés a la feina de les persones amb discapacitat.

Assignatura pendent

La plena inserció laboral de les persones amb discapacitat és encara una assignatura pendent de la nostra societat, per la qual cosa són molt necessàries iniciatives com la fira Dis-Capacitats i Ocupació.

Segons algunes dades de l’informe del 2016 El empleo de las Personas con Discapacidad en España, la taxa d’atur del col·lectiu era del 28,6 per cent, amb un descens de 2,4 punts respecte l’any anterior. Aquesta taxa era 9,1 punts superior a la de la població sense  discapacitat, que ara del 19’5 per cent.

Al seu torn, la taxa d’ocupació del col·lectiu era del 25,1 per cent, més de 37 punts inferior a la de les persones sense discapacitat. L’any passat hi havia a Espanya unes 462.000 persones amb discapacitat ocupades.

¡¡¡ Les empreses interessades a contractar un estand a la fira DisCapacitat i Ocupació poden demanar informació a  empresas@disjob.com

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s