Tens una discapacitat i busques feina? A FECETC t’assessorem amb el programa SIOAS perquè en trobis

27  de desembre de 2017.- Ets una persona amb discapacitat i busques feina? La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) et pot ajudar. El nostre Servei d’Intermediació Laboral (SIL) desenvolupa actualment les accions de  Serveis Integrals d’Orientació, Acompanyament i Suport a la inserció de les persones amb discapacitat o trastorns de la salut mental (SIOAS) corresponent a la convocatòria de subvencions del 2017

L’objectiu general i prioritari del Servei és, a partir de la situació de cada participant, treballar per millorar la inserció laboral de les persones amb discapacitat que poden i volen integrar-se al món del treball des de la perspectiva d’igualtat d’oportunitats i de la garantia del dret de totes les persones a la inclusió social i laboral. La responsable del Servei d’Intermediació Laboral (SIL), Ruth Trabal, explica que “cerquem incrementar el grau d’ocupabilitat i la inserció laboral”, la qual cosa inclou, entre d’altres processos, “l’orientació, l’assessorament personal i professional, el Coaching Personal, l’acompanyament i suport a la inserció laboral  d’homes i dones amb especials dificultats d’inserció laboral en empreses del mercat ordinari de treball, que poden i volen integrar-se al món del treball”. Tot això, continua Trabal, “des de la perspectiva d’igualtat d’oportunitats, en condicions similars a la resta de treballadors i treballadores, i de la garantia del dret de totes les persones a la inclusió social i laboral”.

Amb el principal repte de l’assoliment de la “igualtat en els resultats” com un dels principis orientadors del Servei mitjançant estratègies específiques que tinguin en compte les diferències i necessitats del col·lectiu i de cada persona.

Objectius específics

L’objectiu general s’executa a partir de cinc objectius específics, que articulem amb una  atenció personalitzada i especialitzada per a cada participant:

  1. Definició del projecte professional a través del diagnòstic d’ocupabilitat (identificació de punts forts i punts febles), tot i fomentant l’autoconeixement i fent èmfasis en l’autonomia, la capacitat de decisió i la responsabilitat de la persona usuària en el seu itinerari integral.
  2. Identificació del perfil competencial, i desenvolupament de competències tant tècniques, de base, com transversals, a partir de les accions d’orientació suport i seguiment; i d’accions formatives, per tal d’ampliar el capital de competències del/la participant.
  3. Afavorir i promoure l’assoliment de nous aprenentatges, així com l’adaptació i participació dels participants, en el seu procés de normalització, a través del suport tutorial (personalitzat o grupal) al llarg de tot el procés, l’assessorament professional respecte del lloc de treball i/o l’orientació laboral.
  4. Ampliar les possibilitats d’ocupabilitat dels participants a través de la prospecció empresarial i la intermediació de la seva candidatura en Departaments de Recursos Humans
  5. Modificar l’estigma cap a les persones amb trastorns de la salut mental, donat que aquest influeix molt negativament en la integració social i especialment en la inserció laboral.

Precisament, com a novetat i, en el marc de l’Estratègia d’inserció laboral per a les persones amb discapacitat volem aquest any considerar com a col·lectiu de referència les persones amb discapacitat reconeguda o trastorns de la salut mental amb especials dificultats d’inserció ( discapacitats psíquics, físics o sensorials amb un grau igual o superior al 65per cent i persones amb trastorn de la salut mental) inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupats de la zona geogràfica del Barcelonès. (sobre aquest tema parlarem de manera específica en un article properament)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s