Les entitats, pendents del desbloqueig de recursos per a entitats socials i de les subvencions compromeses

27 d’octubre de 2017.- El COCARMI, plataforma catalana de la discapacitat de la qual formem part, va denunciar dimarts públicament la preocupant situació de desempara que viuen les entitats del moviment social de la discapacitat a Catalunya i, com a conseqüència, les persones amb discapacitat i les seves famílies.

En el seu comunicat, el COCARMI feia un esment especial a la situació de les subvencions als centres especials de treball que donen feina a les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial, tal com venim denunciant des de fa mesos. El retard en els pagaments de la Generalitat i el bloqueig dels comptes per part de l’Estat poden retornar el nostre col·lectiu als pitjors anys de la crisi, cosa que no podem consentir que es torni a repetir.

A més, i arran del creixent enfrontament entre Catalunya i Madrid, el COCARMI ja va demanar al juliol a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, pagaments anticipats per evitar mals majors.

Després que la conselleria de Treball i Afers Socials publiqués una nota en què parlava del bloqueig de 10 milions destinats a entitats socials, la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya va emetre ahir una nota de premsa de denúncia de la greu situació a què s’hi estan veient abocades les entitats.

A partir d’aquests clams, el Ministeri d’Economia va reaccionar i va publicar un comunicat en què, en resposta a una carta enviada per la Taula al ministre Cristóbal Montoro, accepta el pagament de les subvencions pendents després que la Generalitat faci les gestions corresponents. Per això, des de FECETC ens sumem, com el COCARMI, a la petició al Govern de la Generalitat perquè faci les gestions  perquè els recursos arribin el més aviat possible a les entitats socials, entre les quals figuren els nostres centres especials de treball.

Documents:

Nota de premsa de la Taula del Tercer Sector Social

Nota de premsa del COCARMI

Nota de premsa d’Afers Socials sobre el bloqueig de 10 milions

Nota de premsa del Ministeri d’Economia

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s