Reunió dels signants del Manifest de defensa de la feina de TOTES les persones amb discapacitat

Un moment de la reunió
Un moment de la reunió

5 de setembre de 2017.- El president de la federació, Julio Martínez, i la vicepresidenta, Bibiana Bendicho, han participat aquest matí a la reunió que han mantingut a Ecom les entitats que, a finals de juliol, van signar el manifest Per garantir els llocs de treball de totes les persones amb discapacitat. En aquest manifest denunciàvem la manca d’equitat, per part del Govern de la Generalitat, en el tracte cap als col·lectius de la discapacitat física, orgànica i sensorial en la seva política de subvencions als Centres Especials de Treball (CET) del 50 per cent del Salari Mínim Interprofessional (SMI)

En la reunió s’han debatut les diferents mesures que es prendran conjuntament després que el Govern de la Generalitat no hagi respost ni al manifest conjunt ni a la impugnació judicial d’aquestes bases feta per la nostra federació. Tampoc no ha respost a la sol·licitud d’entrevista amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Mentrestant, la situació dels CET que donen feina a les persones amb discapacitat física, orgànica i/o sensorial (unes 7.000, que representen un 43,5 per cent el total) és cada cop més greu, ja que els seus treballadors no han cobrat enguany cap pagament en concepte del 50 per cent del SMI. Si la situació no es desencalla ben aviat, molts CET es veuran obligats a presentar expedients de regulació d’ocupació (EROs) per motius econòmics, expulsant del mercat de treball els seus treballadors, augmentant així la seva vulnerabilitat, per la seva difícil recuperació  professional.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s