La FECETC actuarà contra les bases que regulen les subvencions a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Barcelona, 6 deUn moment de l'assemblea general extraordinàia celebrtada ahir juliol de 2017. La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), va acordar ahir, en assemblea general, prendre les mesures necessàries contra les bases del departament de Treball, Afers Socials i Famílies que regulen les convocatòries dels ajuts a la inserció laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya perquè vulneren la llei estatal que n’estableix unes regles bàsiques que s’han de respectar.

La presentació de diferents mesures contra aquestes bases, que podrien significar la paralització de l’aplicació de les ordres que s’hi deriven, es va decidir ahir en assemblea general. Mentrestant, recull dades sobre els efectes d’aquestes bases i les seves convocatòries en els CET associats.

La FECETC basarà les seves accions contra les bases en el fet, d’una banda, que prioritzen els ajuts a les persones amb discapacitat amb especials dificultats d’inserció i discriminen els ajuts a les persones amb discapacitat física i sensorial amb un grau inferior. D’aquesta manera va en contra de la llei estatal d’ocupació del 2015, que no distingeix tipologies de discapacitat en les seves polítiques de suport a la inserció per als col·lectius amb majors dificultats d’inserció.

A hores d’ara els CET’s no cobraran cap subvenció per als treballadors amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat inferior al 65 per cent, ja  que no ha sortit cap convocatòria que contempli aquest col·lectiu.

A la federació “defensem un ajut del 50 per cent del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a tothom, sense distincions, perquè aquesta és la filosofia dels Centres Especials de Treball i no es poden canviar a mitja partida les regles del joc”, va dir el seu president, Julio Martínez, que calcula que si s’apliquen les mesures previstes  podrien tancar una quarantena de CETs.

A  més, la reducció de les partides que es destinaran enguany a inserció de persones amb discapacitat, juntament amb els retards en els pagaments, estan posant en la corda fluixa desenes de CETs i empenyent els seus treballadors a l’atur, situació que és més cara de sostenir per a l’administració, això sense comptar amb els efectes negatius sobre els treballadors en atur i les seves famílies i les dificultats de tornar a tenir una oportunitat laboral.  Actualment hi ha a Catalunya 209 Centres Especials de Treball (CET) amb una plantilla d’uns 15.150 treballadors amb discapacitat d’un total de 18.346.

La FECETC, com a defensora dels interessos dels seus associats,  reclama el compliment de les competències i obligacions a la Generalitat d’acord amb la Conferencia Secorial de Empleo, que és la normativa de rang superior establerta, això com una correcta i suficient distribució de recursos que garanteixin la viabilitat el sistema de treball protegit.

La situació límit a què estan arribant molts centres especials de treball ha estat recollida per alguns mitjans de comunicació. Podeu accedir a continuació, en els enllaços, a les notícies, que inclouen declaracions, entre d’altres, del president, Julio Martínez, i del gerent, Miquel Vidal

Diari de Girona. L’impagament de subvencions deixa els CET al límit

Ser Catalunya. Notícia. Els CET no han cobrat enguany cap subvenció

Hora 14 Catalunya. Ser Catalunya.  Informatiu del 10 de juliol de 2017

El Balcó. Ser Catalunya. Reportatge amb Fundació Marpi i Laborem Dertusa

Diari de la Discapacitat. La Fecetc actuarà contra les bases que regulen…

Economia Digital. La Generalitat racanea las ayudas a los discapacitados

Press Digital. ¿A quien le importan los discapacitados?

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s