Suport a les protestes dels CETs per reclamar les subvencions pendents

30 de juny de 2017. La nostra federació va donar suport, ahir, a la concentració de la  Fundació Marpi davant l’ajuntament de Pineda de Mar “per donar veu al sentiment de neguit front la situació en la qual es troben els Centres Especials de Treball (CET)”, segons explicava la fundació en un comunicat.

D’aquesta manera protestava per la situació del Taller Horitzó, gestionat per la fundació i que, segons assegurava “fa sis mesos que no cobra la subvenció acordada pel servei que desenvolupa i no coneix la data dels pagaments.”

Concentració de suport a Taller Horitzó a Pineda de Mar
Concentració de suport a Taller Horitzó a Pineda de Mar

En la concentració van participar unes 120 persones, entre treballadors del taller, usuaris i familiars, socis representants de l’ajuntament i fins i tot l’alcalde, membres des diferents partits (PSC, Ciutadans, ICV-EUiA, Pineda) i organitzacions socials, els quals van subscriure un  MANIFEST , al qual s’ha adherit la FECETC, en el qual s’apunta que “és paradoxal que, mentre els set partits que formen la Comissió del Parlament per a l’estudi de la Renda Garantida de Ciutadania han arribat a un acord i proposen una RGC de 664 euros per a parats i famílies monoparentals, el Govern de Catalunya no pagui el deute que té amb els més dèbils, que no doni recolzament econòmic i moral als que més ho necessiten, les persones discapacitades psíquiques, físiques i sensorials”.

El text afegeix que “aquesta situació, de continuar així, acabarà amb la tasca tan encomiable desenvolupada durant tants anys a Catalunya per les persones afectades i les seves organitzacions representatives”.

El retard en els pagaments, que afecte molts altres CETs, fa que la viabilitat de molts d’ells  pengi d’un fil, així com l’economia de totes les famílies que en depenen. A Catalunya existeixen actualment 209 Centres Especials de Treball (CET) amb una plantilla d’uns 15.150 treballadors amb discapacitat d’un total de 18.346. Al conjunt d’Espanya es calcula que hi ha uns 2.700 CET i 60.000 treballadors amb discapacitat contractats.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s